Със средствата ще бъде ремонтирана и облагородена детската площадка Председателят на Управителния

...
Със средствата ще бъде ремонтирана и облагородена детската площадка Председателят на Управителния
Коментари Харесай

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД дари 200 хил. лева за ново дворно пространство на ДГ „Слънце“ в Камено

Със средствата ще бъде ремонтирана и облагородена детската площадка

Председателят на Управителния съвет на " ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД Евгени Маняхин и кметът на Община Камено Жельо Вардунски подписаха Договор за безплатно подаяние на финансови средства в размер на 200 000 лева Официална гала се организира през днешния ден на територията на петролната компания. На нея участваха още Росен Григоров - шеф по ръководство на личния състав и административните въпроси на „ Лукойл Нефтохим България ” АД, Калин Борисов - шеф на Единен GR и PR Център, Куни Петров - шеф " Бюджет и финанси " към Община Камено, Стоянка Желева - шеф " Просвета ", Петя Димитрова - Технически помощник на кмета на Община Камено и шефът на ДГ " Слънце " Славина Тошева.

Средствата ще бъдат употребявани за  ремонт, обновяване и модернизация на дворното пространство на ДГ „ Слънце “ в Камено Проектът планува замяна на дворните настилки, полагане на ударопоглъщаща мека настилка, ново парково обзавеждане и комбинирани уреди за игра, съобразени с възрастовите особености на децата, озеленяване и мероприятия по отводняване. Ще бъде построена и площадка за игра и образование на децата по сигурност на придвижването.

Към момента във филиала детската градина, намираща се на ул. „ Елин Пелин “ № 2, се образоват 139 деца, които са разпределени в 5 групи. В двора на детското заведение са ситуирани 4 обособени площадки за игра на децата, само че единствено една от тях дава отговор на условията, като същата е с към този момент нарушена целокупност на ударопоглъщащата разливна настилка.

„ Този план отразява нашите общи полезности и цели “ акцентира Председателят на Управителния съвет на рафинерията, господин Евгени Маняхин. „ Възприемаме този план освен като опция да подобрим физическата среда на детската градина, само че и като късмет да създадем пространство, където децата могат да играят, учат и порастват в безвредна и вдъхновяваща атмосфера. За нас това е и опция да потвърдим още един път уговорката си към общината и нейните поданици, да покажем, че не просто сме част от тази общественост, само че и интензивно влагаме в нейното развиване. “ Поредният жест от страна на петролната компания е високо оценен от жителите и кмета на община Камено, който посочи, че „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД е най-големият донор на територията на общината.

„ Вашият жест потвърждава, че имаме един обществено виновен бизнес, който има общи цели с общинската и държавната власт и ние работим синхронно. Така се прави в целия свят – виновният бизнес се грижи освен за облагите си, а и за шерване на триумфа с общността. С следващото подаяние от стана на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД ще осигурим функционална и отговаряща на условията на нормативните актове детска площадка, облагородено и съвременно дворно пространство, едно ново, привлекателно и безвредно място за отдих и игра. Пред всички желая да подчертая, че това е образец за подпомагане и сполучлива работа сред община и бизнес, който се намира на територията на нашата община. Искам да благодаря за доворието и за предоставените средства. Както акцентира господин Евгени Маняхин, това подаяние не е казус. През годините сме осъществили доста инфраструктурни планове. С реализирането на този план ще се насърчи интензивният метод на живот още от детска възраст и ще се обезпечи опция за ползотворно превозване на свободното време на децата. Вярвам, че ползотворното ни съдействие, което към този момент се трансформира в традиция, ще продължи в името на просперитета на нашия град. Пожелавам на управлението на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД да съхранява своята религия в положителното и волята за добротворство! “, сподели кметът Жельо Вардунски.
   Росен Григоров   Калин Борисов  Екипът на Община Камено - Куни Петров, Стоянка Желева и Петя Димитрова
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР